Markedsplass

Markedsplassene er nå fullsatt med mange
spennende utstillere som tar turen fra nært og fjernt. 
Besøk markedsplassen 28.09-29.09 kl. 11-15 på Bodø Kunstforening, moloveien 10. 


Utstillere

Ystabøgull: Ystabø gull kommer med nydelig garn fra norsk sau og lam.                         Arvesølv-serien har ull fra Norsk Pelssau som har en gråmelert sølvskimrende ull med en vakker glans. De blander også inn litt ull fra sauerasen Norsk Kvit for å få mer spenst. Og noe lammeull for ekstra mykhet
Resultatet er et 2 tråds gråmelert garn som de er veldig godt fornøyde med og som gir dype, fine farger. Senere har de utvidet med Skifersølv som er samme kvalitet, men litt tykkere. Den nyeste kvaliteten de har fått spunnet er Solgangangsbris som er ulla fra de hvite lammene. Fra Norsk Kvit.
De ønsker en jevn kvalitet og har derfor fått Hillesvåg Ullvarefabrikk til å spinne ulla for dem. De ønsker også en mer varig farge, og farger derfor selv med syrefarger. De oppnår dermed spesielle farger i små kvanta.
I dag har de vært nødt å redusere antall sauer, men kjøper ulla vi trenger i nabolaget.

https://ystabo-gull.myshopify.com

Based Design: Based Design er en nyoppstartet bedrift som drives av Therese (@knitbyjacobsen) og Trude (@trudeknits). De håndfarger garn i de lekreste farger. De bruker garn av høy kvalitet. På markedet tar de med seg masse deilig garn, strikketilbehør og strikkeoppskrifter. 

Itamalalyarn: er en liten, uavhengig garn bedrift og produsent som selger deres helt eget bærekraftige garn av høy kvalitet. Itamalal Yran drives og eies av Millaray Salomon. Garnet er laget med kjærlighet og omsorg i det fantastiske Ildlandet, Patagonia-regionen i Chile, der Millaray sin familie eier og drifter fem sauefarmer.
Garnet deres er unikt, ettersom de har sauer som er en helt spesielt merino-corriedale-rase, noe som gir myke, slitesterke og bærekraftige strikkeplagg uten syntetiske materialer fra lykkelige sauer.
De er også veldig stolte av det samarbeidet de har med lokale norske garnfargere og designere som lager vakre, unike håndfargede garn og strikkepakker til deres garn.
Til markedet tar de også med seg nydelige kurver til garn fra Libe, importør og selger av fairtradeprodukter .De har med nydelige plantefarging sett fra Lana botanica til de som har lyst til å prøve å farge litt garn selv. https://www.itamalalyarn.com

Jorunn Design: Jorunn Johansen er fra Halsa i Meløy kommune og driver Jorunn Design. Hun lager blant annet håndmalte krus med strikkegodord, håndfarget garn, kort med strikkemotiv og akrylmalerier med strikkede elementer i bildet. Du finner henne på www.jorunndesign.no

Lofoten Wool: Lofoten Wool produserer garn fra sauer i Lofoten og Nordnorge. De ønsker å løfte fram og bruke den fantastisk rene råvaren som ulla er. Der beiter dyra på grønne fjellsider og holmer ut i havgapet med sol døgnet rundt hele sommeren. Frisk luft, salt, tang og vind, og gjødsel fra sjøfugl bidrar til ull av verdensklasse. Du finner dem på: https://lofoten-wool.no

Hegestrikk: Hegestrikk er en perle av en garnbutikk i Trondheim med et stort utvalg av kvalitetsgarn, strikketilbehør og verdens beste strikkepinner Chiaogoo.
Til Bodø Strikkefestival tar de med lekkert garn fra Majo Garn som eneste forhandler i Norge, de tar med LamanaYarn og noen fristende garnpakker med aktuelle mønster, samt diverse lekkert strikketilbehør.

Snopegarn: Snopegarn er et lite plantefargeri fra Vestlandet.
Det drives av Synneve som er garn og naturentusiast.

Innerst i en fjordarm i Vaksdal kommune plukkes og dyrkes det planter til farging. Synneve har som mål å lage alle farger med planter. Hun har derfor jobbet med ulike teknikker for å få det som hun vil. Hun tilbyr plantefargede eksklusive hesper i alle farger. Fra sarte pasteller til morsomme kraftfulle farger.

Safransax: Vi gleder oss masse til å få besøk av festlige @Safransax_strikker_podcast
Hun har et lite garnfargeri lengst nord på Helgelandskysten.
Inspirasjon henter hun fra alt rundt seg. Alt i fra fjæra til fjellet, mennesker og stemning som skapes. Hun sier selv at hun alltid har vært veldig kreativ og nysgjerrig. Det har ført til at hun har mange ulike hobbyer. Strikking, garnfarging og spinning er det hun bruker mest tid på.

Aud B
Vi er så heldige som får besøk av Aud B Design.
Hun har design i herre, dame, og barnestørrelse. Hun tar med både hekle- og strikkeoppskrifter. Oppskriftene er tilgjengelig på norsk og engelsk.
Sjekk ut nettsiden hennes audb.no eller profilene hennes på instagram og facebook @audbdesign.

Suelto Design 
Ann Cathrin, skaperen bak Suelto Design fra Helgelandskysten.
Til Bodø strikkefestival tar hun med seg et hav av maskemarkører og maskestoppere, og mange fine smykker til å pynte strikkeren med.
Hun gleder seg til strikkefestival i nord!

Pinnsvin Design

Pearlsandknits

Nøste Bodø

Cesilie

Stormdal Ull